İSulu Sistem Şömine Tesisat Seti
Kesintisiz güç kaynağı, Genleşme tankı, Devir daim motoru, Dijital termometre ve Termostat (bir arada) ve Otomatik Purjör olmak üzere 5 parçadan oluşuyor.
Sitemizde gördüğünüz tüm kaplama modellerine SULU ŞÖMİNE uygulanabilir.
Sulu sistemde komple ev ısınabilir mi ?
Çoğu müşterimizin kafasına takılan en önemli sorulardan biride Sulu sistem şömineden verim alabilirmiyim ? sorusu. Haklı olarak günümüz ekonomi devrinde ülkemizde ısıtma büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde ısıtma ile ilgili doğalgaz, Klima katı yakıtlı kat kaloriferi elektrikli ısıtıcılar gibi Bir çok alternatifinde olduğunu kabul etmek lazım. Fakat sulu sistem şömine haricinde kullanıcıya verimlilik ekonomi ve görselliği bir arada veren başka bir sistem şuan ülkemizde hatta dünyada yok. Yeni bir sistem olduğu için insanların tereddüt etmesi ve kafasında soru işaretlerinin oluşması normal kabul edilebilir. Bu sistem şömineler kuru sistemler gibi katalogdan veya sözlü bir şekilde satılmasının uygun olmadığı, kurulumunun profosyonel bir şekilde yapılmadığı taktirde sıkıntı doğurmaya müsait, risk taşıyan sistemler olduğu için, Satın alınan malzemenin firmadan deneme yakışını ve bölgenizde yapılan referans adreslerini mutlaka isteyiniz.
İzmir Şömine Ltd Şti Firması bu konuda müşterilerini gözeterek bu konuda gerekli bilgilendirmeyi müşterilerine hem sözlü hem de tatbiki olarak yapmaktadır.
Şöminede kömür kullanabilir miyim ?
Dünyada hiçbir şöminenin kullanım kılavuzunda kömür kullanımı uygun kabul edilmemiştir. Çünkü şöminelerde haznenin yüksek ısıdan dolayı zarar görmesini bir kenara bırakın, Evimizde alevin sahnelendiği şöminenizin camının komple his olması hoş bir olay olmasa gerek. Kömürün ısı kalorisine en yakın sağlıklı yakıt türü meşe odunudur. Isı değeri 4000-4500 kalori olan meşe odunu dayanımı yüksek olduğu gibi alev rengiyle de büyüler. İnsanların amacı sadece ısı almak ise bu sorunun cevabı bizce şömine değil, Fakat amacımız burada hem ekonomik ısınmak hem de evimizin bir köşesinde görsel bir sahne oluşturmaksa bu sorunuzun cevabı kesinlikle sulu sistem şöminelerdir diyebilirim. İnsanlarımız artık internet sayesinde araştırmayı seviyor ve evine bir şey yaptıracağı zaman eğrisiyle doğrusuyla yaptıracağı ürünle ilgili bir çok makale ve paylaşımı takip edebiliyor.
Sulu sistemde elektrik kesilirse ne olur ?
Evleriniz ve iş yerlerlerinizde ısınmak amaçlı kullanacağınız Sulu sistem Şöminelerin elektrik kesintisinde düzgün çalışabilmesi için sürekli enerji ile devir daim motorunun kesintisiz çalışması gerekir. Bu nedenle güç kaynağı ile enerji kesintisi yaşamadan elektrik kesildiğinde şöminenizin çalışmaya devam etmesini sağlamış olursunuz. Bu cihaz ve içinde bulunan aküler sayesinde ürettiği uygun olan elektrik enerjisini şöminenizin sirkülasyon pompasına vererek onun sağlıklı bir şekilde çalışmasını ve sistem işleyişinin devam etmesini sağlar.
Aynı zamanda güç kaynağı ile şömine devir daim pompasını; elektrikte olan dalgalanmaları, düşmeleri, yükselmeleri, elektrik kesintilerini algılayarak; cihazınızın ömrünü uzatacaktır. Aksi takdirde elektrik kesintilerinde kısa bir sürede ( 5-10 dk ) kaynama söz konusudur ve ilk yapılacak işlem yanan yakıtın boşaltılması veya söndürülmesi olmalıdır. Söndürme işlemi mutlaka kum veya toprak kullanarak yapılmalıdır.
Sulu şöminede bağlantı seti nedir nelerden oluşur ?
Bağlantı seti Sirkülasyon pompası, Genleşme tankı, Termostat, Termometre ve Otomatik Pürjör olmak üzere 5 parçadan oluşur. Sirkülasyon pompası dönüşe (soğuk su girişine), termostat, termometre ve otomatik pürjör sıcak su çıkışına yakın olarak bağlanmalıdır. Sistemde açık imbisat ( genleşme ) deposu kullanıldığı için yüksek basınçtan dolayı kesinlikle patlama olmaz Herhangi bir kaynama esnasında kaynayan suyu bu genleşme tankından atmosfere yani dışarıya atmış oluruz.
Beklenmeyen bir su kaynamadan sonra yapılması gereken işlemler:
- Su kaynatma nedeninin ortadan kaldırılması.
- Suyun tamamlanması.
- Sobanın, pompanın ve radyatörlerin havasının alınması
Dikkat edilecek hususlar
1. Uygulamalar bölgesel ısıtma alanları ve radyatör ölçüleri baz alınarak yapılmalıdır.
2. Kat kaloriferi sistemi soba veya şöminenin montajı üstteki şema ve uygulama şekline uygun olarak yapılmalıdır.
3. Açık imbisat deposu bağlantısı tesisatın en yüksek noktasına yapılmalıdır. İmbisat deposu ile sobanın arasındaki tesisata kesinlikle kapatma vanası konulmamalıdır.
4. Sirkülasyon pompası dönüşe (soğuk su girişine), termostat, termometre ve otomatik pürjör sıcak su çıkışına yakın olarak bağlanmalıdır.(iki-üç katlı villa ve evlerde veya uygulayıcı uzmanın tercihine göre sirkülasyon pompası, gidişe yani sıcak su çıkışına da bağlanabilir.)
5. Elektrik kesintilerinde sıkıntı yaşanmaması için sistemde kesintisiz güç kaynağı kullanılmalıdır, aksi takdirde çok kısa bir sürede ( 5-10 dk ) kaynama söz konusudur ve ilk yapılacak işlem yanan yakıtın boşaltılması veya söndürülmesi olmalıdır. Söndürmeyi toprak veya kum kullanarak yapınız, kesinlikle su kullanmayınız. Elektrik bağlantısı topraklı prizden yapılmalıdır.
6. Ürünlerde açık imbisat ( genleşme ) deposu kullanıldığı için yüksek basınçtan dolayı patlama kesinlikle olmaz, ancak kaynayan suyun açık imbisattan tahliye olana kadar tesisatın herhangi bir yerinde zayıf bağlantı veya kaynaktan dolayı kaçak olabilir.
7. Şömine haznelerinde sadece kuru odun yakılmalıdır.
8. Sobalarda kuru odun ve kömür yakılabilir. Kömür yaş ve yüksek kükürt oranlı olmamalıdır. Aşırı yüksek kalorili (7000-8000 Kkal) kömür sobaya çok fazla konulduğunda veya uzun süre kullanımda zarar verebilir.
Tavsiye edilen iri ceviz büyüklüğü ve üstü 4000-6000 Kkal tozsuz linyit kömürdür. Soba yatak odasına kurulmamalıdır ve sobanın bulunduğu yerde uyunulmamalıdır. Sobanın bulunduğu yere dışarıdan temiz hava girişi sağlanmalıdır.
9. Kömür kullanımında soba borularının daha sık temizlenmesi gerekebilir.
10. Genleşme tankı göstergesindeki su seviyesi her zaman yarının üstünde olması gerekir. Azaldığında su ilave edilmesi gerekir.
11. Döşenen kalorifer tesisatında ikinci radyatöre kadar kullanılacak folyolu boru çapı 32 (1") olmalıdır ve mümkün olduğu yerlerde tesisat ikiye ayrılmalıdır.
12. Beklenmeyen bir su kaynamadan sonra yapılması gereken işlemler:
- Su kaynatma nedeninin ortadan kaldırılması.
- Suyun tamamlanması.
- Sobanın, pompanın ve radyatörlerin havasının alınması
Ana Kurallar ve Tavsiyeler :
1. Tesisat mutlaka açık genleşme kabı aracılığı ile atmosferle bağlantılı olmalı, en alt noktadaki basınç (150 kPa) 1,5 bar'ı aşmamalıdır.
2. Tesisat kullanımının her anında tüm kısımlardan ve elemanlardan havanın alınması sağlanmalıdır.
3. Tesisatın tüm elemanları ve özel olarak genleşme kabı veya tesisatın diğer kısımları ısınmayan mekanlarda ise donmalara karşı korunmalıdır.
4. Zorunlu devir daim olan tesisatlarda pompanın sürekli çalışması kesintisiz güç kaynağı ile sağlanmalıdır.
5. Pompa filtresinin ilk servis temizlemesi tesisatın denenmesinden hemen sonra yapılmalıdır.
6. Eski tesisat kullanıldığı zaman iş bu tesisat su haznesi üzerinde biriktirebilecek kirlerden korumak amacıyla birkaç defa yıkanmalıdır.
7. Yüksek kükürt oranlı, aşırı yüksek kalorili ve yaş kömür kullanılmamalıdır.
8. Taze ve yaş odun veya biyolojik yakıt mümkün olduğunca kullanılmamalı. Odun kuru ve havalandırmalı yerde tutulmalıdır.
9. lsınma sezonu bittikten sonra tesisatta bulunan ve devir daim yapan su boşaltılmamalıdır.
10. Devir daim suyunun kimyasallarla işlenmesi tavsiye edilmez.
Sulu şömine modelleri
Sulu Şöminelerde daha çok plazma tipi şömine modelleri tercih edilmektedir. Bunun en büyük nedeni şömine kaplamasının alt kısmına yerleştirilen bağlantı seti için gerekli alanın rahat oluşturulması ve plazma modellerin daha kolay temizlenebilmesidir. Aşağıda yer alan şekildeki gibi plazma çerçevenin altına aynı malzemeden küpeşte koyularak kullanışlılıkta arttırılabilir. Sulu sistem şöminelerde plazma modeller olarak en çok tercih edilen kaplama cinsi şüphesiz plazmaya en çok yakışan siyah granit ve beyaz-krem renginde taşlar.
Sulu sistem şömine fiyatları
Sulu sistem şöminelerde fiyatlar ;
ısıtılacak alanın büyüklüğüne bağlı olarak seçilecek haznenin ısıtma kapasitesi büyüklüğüne göre.
Keşif aşamasında belli olmak kaydıyla, yerin durumu baca gereksinimine göre.
Yine Keşif esnasında tesisat taşıma işlerinin yoğunluğuna göre.
Seçilecek giydirme (kaplama) malzemesinin çeşidine göre belirlenirler. Onun için telefon veya mail ile alınan fiyat bilgileri sizi yanıltabileceğinden, yeteri kadar doğru bilgiyi vermeyeceğinden Firmamız yapmış olduğu Ücretsiz Keşif hizmeti ile size her zaman ve her daim en iyi ve en doğru fiyat fizibilitesi yapma gayreti içerisinde olmuştur ve olmaya devam edecektir.
Sulu sistem hazne modelleri
İzmir Şömine'nin Üretimini yaptığı sulu sistem hazneler, Isıtma alan kapasitelerine göre sınıflandırılmıştır. Haznelerin su kapasiteleri, sistemin işleyişi, kullanılacak malzemelerin çeşidi ve kalitesi, ısıtma alan kapasitesini diğer anlamda haznenin ürettiği enerjiyi (KW) belirler. Tüm modeller Avrupa standartları üzerinde olacak şekilde üretildiği gibi Avrupa ürünler gibi Sulu sistem haznelere Firmamızda 2 yıl Garanti verilmektedir. Yapılan arge çalışmaları neticesinde, ürünü garanti süresi haricinde uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanmanız için kullanım talimatına uymanız yeterlidir.